Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Janny Spijkerman-de Lange uit Dedemsvaart

0
401

Op maandag 4 november 2019 heeft burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Hardenberg een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Janny Spijkerman-de Lange uit Dedemsvaart.

Mevrouw Spijkerman krijgt de onderscheiding voor haar langdurige vrijwillige inzet voor de weidevogelbescherming. De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens de najaarsvergadering van de vereniging ‘Weidevogelbescherming Avereest’. Mevrouw Spijkerman neemt tijdens deze vergadering afscheid als voorzitter van de vereniging.

{loadmoduleid 136}

Mevrouw Spijkerman-de Lange richtte in 1994, samen met haar echtgenoot de weidevogelvereniging op. Zij verzorgde het secretariaat van de vereniging en zorgde er daarnaast voor dat het belang van het beschermen van de weidevogels bij verschillende instanties en boeren onder de aandacht werd gebracht. Na het overlijden van haar echtgenoot in 2015, destijds voorzitter, nam mevrouw Spijkerman ook het voorzitterschap van de vereniging voor haar rekening.   Mevrouw Spijkerman werd door Landschap Overijssel aangewezen als mentor weidevogelbescherming. Ze geeft voorlichting op scholen en bedrijven, is lid van de redactie van ‘Groen Bezig’, het platform van alle bij Landschap Overijssel aangesloten vrijwilligers. Ook was mevrouw Spijkerman betrokken bij de oprichting van de weidevogelvereniging Bezuiden de Vecht. Mevrouw Spijkerman heeft zich gedurende een lange periode vrijwillig ingezet voor de bewustwording van de kwetsbare positie van weidevogels en het belang van de bescherming van de natuur in het algemeen. Voor haar inzet wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau