Ruim 250 nieuwe woningen opgeleverd in 2019

0
104

In het afgelopen jaar nam het aantal woningen in Hardenberg opnieuw toe. In 2019 zijn ruim 250 nieuwe woningen opgeleverd.  Er was vooral veel belangstelling voor vrije kavels. Ook het aantal huurwoningen nam toe. Wethouder Martijn Breukelman: “Het aantal inwoners en huishoudens blijft groeien. Daarom zijn nieuwe woningen nodig. We blijven inspelen op de vraag naar woningen door samen met onze partners nieuwe woningbouwplannen voor te bereiden, ook in de kernen.”

{loadmoduleid 136}

Vooral vrije kavels waren in 2019 in trek. Veel particulieren bouwden een nieuwe woning in Dedemsvaart (Bransveen), Gramsbergen (Garstlanden), Balkbrug (Sluis V) en Hardenberg (Marslanden). Ook ontwikkelaars deden goede zaken. Onder andere in Bergentheim (Möllincksvaart) en Hardenberg (Marslanden) bouwden zij woningen. Daarnaast bouwde ook woningcorporatie Vechtdal Wonen nieuwe sociale huurwoningen.

Er werd niet alleen gebouwd in nieuwe woongebieden, ook in de centra kwamen er in 2019 nieuwe woningen bij. In het centrum van Hardenberg werden twee appartementencomplexen langs de Vecht opgeleverd. In het gebied De Marschhoek zijn eengezinswoningen gebouwd. In het centrum van Hardenberg zijn in 2019 ruim 70 woningen opgeleverd. In de centra van onder andere Dedemsvaart en Slagharen zijn appartementen gebouwd.

Martijn Breukelman: “Bouwen naar behoefte in alle kernen”

Wethouder Martijn Breukelman (wonen):

In 2019 hebben we gedaan wat we wilden doen: zorgen voor nieuwe woningen. Het aantal inwoners en huishoudens blijft groeien. Daarom is het zaak dat we ook in de komende jaren blijven zorgen voor nieuwe woningen voor alle doelgroepen. Om te kunnen blijven inspelen op de vraag naar woningen, hebben we nieuwe woningbouwplannen voorbereid. Met de corporatie zijn afspraken gemaakt over de bouw van nieuwe huurwoningen. We kijken ook nadrukkelijk naar de behoefte aan nieuwe woningen in de kernen. Hierover zijn we in gesprek met plaatselijk belangen. En we organiseren gesprekken met inwoners die een woonwens hebben om goed in beeld te brengen waar zij behoefte aan hebben. Zo kunnen we in de kernen maatwerk leveren met een passend aantal woningen. Ons motto is en blijft: bouwen naar behoefte in alle kernen en zorgen voor de juiste woning voor de juiste doelgroep.

Nieuwe woningbouwplannen

Op basis van gesprekken met plaatselijk belangen en inwoners werkt de gemeenten plannen uit voor woningbouw in onder andere Lutten, Bruchterveld, Kloosterhaar en Bergentheim.

Naar verwachting brengt de gemeente in 2020 weer vrije kavels op de markt in de woongebieden Bransveen (Dedemsvaart), Garstlanden (Gramsbergen) en Marshoogte in Marslanden (Hardenberg). Ook ontwikkelaars en Vechtdal Wonen gaan hier bouwen.

In het centrum van Hardenberg wordt in Slotgraven volop gebouwd aan 19 appartementen. In hetzelfde gebied gaan parkwoningen en tweekappers in de verkoop. Langs de Vecht wordt op verschillende plekken gebouwd. Appartementencomplex De Marsch met 19 appartementen wordt dit jaar opgeleverd, net als de eengezinswoningen in De Marschhoek. Even verderop start de bouw van 40 appartementen verdeeld over twee complexen langs de Vecht. Vechtdal Wonen werkt de plannen voor huurappartementen en woningen in het gebied ‘Vechtzone’ uit zodat de bouw in 2021 kan starten.