Nieuwe kavels in Bransveen dit voorjaar in de verkoop

0
136

Belangstellenden voor een kavel in de Dedemsvaartse woonwijk Bransveen kunnen zich naar verwachting vanaf april inschrijven voor een vrije kavel. Het college van B&W heeft het plan voor de uitbreiding van Bransveen met 95 woningen vastgesteld.

Het uitbreidingsgebied Bransveen ligt aan de zuidoostkant van Dedemsvaart. Nagenoeg alle 175 kavels in het eerste deel van Bransveen zijn in de afgelopen jaren bebouwd of verkocht. Om te kunnen blijven voldoen aan de grote vraag naar nieuwbouwwoningen, heeft gemeente een plan gemaakt om Bransveen verder uit te breiden met 95 nieuwe woningen. De nieuwe woningen worden aan de oostkant van Bransveen gebouwd: tussen de bestaande bebouwing van Bransveen aan de Mittendorffwerf en de Stegerensallee. Het gaat om 30 rijwoningen, 46 twee-onder-een-kapwoningen en 19 vrijstaande woningen. Het college van B&W heeft het uitbreidingsplan vastgesteld. Het plan wordt nu voor zes weken ter inzage gelegd.

{loadmoduleid 136}

Vrije kavels

De gemeente Hardenberg geeft in Bransveen in de komende jaren 41 vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning bouwen. Er komen 17 kavels voor een vrijstaande woning beschikbaar en 24 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. De kavels worden in drie fasen uitgegeven. Als eerste wordt gebouwd aan de zuidkant van het gebied.

Huurwoningen en projectwoningen

Woningcorporatie Vechtdal Wonen bouwt in Bransveen in totaal 14 rijwoningen bedoeld voor de sociale huursector, in twee blokken van 7 woningen.

Daarnaast worden 40 woningen projectmatig gebouwd door ontwikkelaar TDF.

Inschrijven voor een kavel vanaf april

Als het plan onherroepelijk is, opent de gemeente de inschrijving voor een gemeentelijke kavel in de eerste fase. Dit is op z’n vroegst in april 2020.

Medio mei start het bouwrijp maken van het gebied. Volgens de planning zijn de eerste kavels in september 2020 bouwrijp. Dat betekent dat de bouw van de eerste woningen in dit nieuwe deel van Bransveen dan kan starten.

Bereikbaar

De nieuwe woningen zijn bereikbaar via de route Mien Ruyslaan en Mittendorffwerf. Van en naar de Stegerensallee worden voet- en fietspaden aangelegd. Het gebied is voor auto’s niet bereikbaar via de Stegerensallee. Bouwverkeer rijdt wel via de Stegerensallee. Dit is een tijdelijke situatie.

Belangstellenden

Belangstellenden voor een kavel kunnen zich melden bij het Woonteam van de gemeente Hardenberg door te bellen naar 14 0523 of door een mail te sturen naar [email protected]. Het Woonteam houdt belangstellenden op de hoogte van de start van de inschrijving voor een kavel.