Gezonde Jeugd en Gezonde Toekomst voor Hardenbergse jongeren

0
136

Om te blijven zorgen voor een gezonde omgeving en een gezonde toekomst voor alle jongeren in de gemeente, gaat de gemeente Hardenberg door met JOGG. JOGG is een landelijke beweging waarin gemeenten en andere partijen zich samen inzetten voor een gezonde omgeving voor ieder kind.

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving”, vertelt wethouder gezondheid en jeugd Alwin te Rietstap. “Een omgeving waarin het gemakkelijk is om te kiezen voor gezond eten en beweging. De gemeente was al vanaf 2014 aangesloten bij de landelijke JOGG-aanpak. Daar gaan we nu in ieder geval nog vier jaar mee door.

{loadmoduleid 136}

Gewoon Gezond en JOGG

De combinatiefunctionarissen van team Sport & Accommodaties hebben via JOGG de afgelopen jaren veel gedaan om van de gemeente Hardenberg een gezonde leefomgeving te maken. Ze organiseerden verschillende activiteiten die passen bij een gezonde leefstijl. Ook ondersteunden en adviseerden ze andere organisaties in de gemeente bij activiteiten op dit gebied. JOGG dat speciaal voor kinderen en jongeren is, sluit goed aan bij het programma Gewoon Gezond. Hierin organiseert de gemeente activiteiten op het gebied van bewegen en gezondheid voor alle inwoners.

Nog vier jaar door met JOGG

Verandering van gedrag en het zorgen voor een gezonde omgeving kost tijd. Om de JOGG-aanpak ook voor de komende jaren te garanderen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om nog vier jaar aan te sluiten bij JOGG. De gemeente kan zo gebruik maken van de kennis van JOGG en andere gemeenten. Ook zijn er via JOGG mogelijkheden voor training, opleiding, advies en coaching.

Gezonde jeugd – gezonde toekomst

De oorspronkelijke betekenis van JOGG was Jongeren Op Gezond Gewicht. Vanaf 2020 staat JOGG voor ‘Gezonde Jeugd – Gezonde Toekomst’. JOGG krijgt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.