Cultuur aan Bod ‘Laat het de kinderen beleven’

0
75

Woensdagmiddag 4 maart kwamen vele leerkrachten en betrokkenen van het basisonderwijs uit het Vechtdal bijeen in de Carrousel in Ommen. Met workshops en presentaties lieten cultuuraanbieders zien hoe zij het onderwijs zouden kunnen versterken op het gebied van theater, muziek, beeldende vorming, literatuur, nieuwe media, dans en erfgoededucatie.

{loadmoduleid 136}

Cultuureducatie is broodnodig voor het kinderbrein. Het verbindt cognitieve vaardigheden aan onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen. Leerlingen worden hierdoor creatiever, communicatiever en zelfredzamer en kunnen beter problemen oplossen. De 21eeuwse vaardigheden zijn deze middag op allerlei manieren gepresenteerd en ontdekt. Samen hebben we genoten van een mooie theatervoorstelling en zijn er veel contacten gelegd.

Benieuwd op welke manier cultuureducatie het onderwijs van uw kinderen versterkt? Vraag er eens naar op de school van uw kind.

Deze middag werd georganiseerd door de combinatiefunctionasissen Cultuur van de gemeente Dalfsen, Hardenberg en Ommen.​