Open brief van college van B&W aan inwoners, ondernemers en instellingen

0
75

Beste inwoners, ondernemers en instellingen van de gemeente Hardenberg,

In de afgelopen dagen heeft het kabinet ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We realiseren ons dat deze maatregelen grote gevolgen hebben voor u als inwoner, ondernemer of instelling. We willen er met elkaar de schouders onder zetten!

Samen met het Rijk, de Veiligheidsregio en onze partners doen we wat we kunnen om de situatie onder controle te houden. Een groot aantal inwoners in vitale beroepen is hard aan het werk om de samenleving draaiende te houden. Het tegengaan van verspreiding van het coronavirus en de gezondheid van onze inwoners heeft onze prioriteit. Wij vragen u om de landelijke richtlijnen op te volgen. Dat doen wij ook. 

We zien dat iedereen in Hardenberg zijn of haar steentje bijdraagt. Wij kijken daar met trots en waardering naar. Mensen kijken naar elkaar om en zijn bereid elkaar te helpen waar het nodig is.  Blijf dat vooral doen! En zet net even dat stapje extra voor die buurvrouw of buurman die nu minder bezoek van familie krijgt of die hulp nodig heeft met bijvoorbeeld boodschappen doen. Houd elkaar in de gaten!

{loadmoduleid 136}

De horeca wordt hard geraakt nu zij de deuren hebben moeten sluiten. Ook het MKB, zelfstandigen en alle andere bedrijven merken de gevolgen van de maatregelen. Wij hebben daar oog voor. Wij brengen in kaart wat wij als gemeente kunnen doen om onze ondernemers te ondersteunen. Ook op provinciaal en Rijksniveau worden er maatregelen voorbereid om het bedrijfsleven te ondersteunen. Wij houden hierbij de vinger aan de pols.

Onze scholen en kinderdagverblijven staan voor uitdagingen. Wij vertrouwen erop dat scholen met creatieve oplossingen komen om onderwijs op afstand te organiseren. In overleg met de Veiligheidsregio nemen wij onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat er voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer opvang geregeld wordt zodat hun ouders kunnen blijven werken.

Evenementen vinden voorlopig geen doorgang. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een domper is voor de vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Wij hebben hen hierover geïnformeerd en merken dat veel organisatoren hierin al actie hebben ondernomen. Zij hebben begrip voor deze uitzonderlijke situatie. 

Sportverenigingen hebben hun verantwoordelijkheid genomen. Zij volgen de richtlijnen van het kabinet door nagenoeg alle activiteiten tijdelijk te stoppen.

Wij nemen deze dagen contact op met ondernemers, scholen, kinderdagverblijven, sportverenigingen en organisatoren van evenementen. Enerzijds om hen te vragen hoe wij kunnen helpen, anderzijds om een luisterend oor te bieden.

De manier waarop onze samenleving met deze coronacrisis omgaat verdient groot respect. 

In de komende weken blijven wij met veel energie samen met u en onze partners deze crisis aanpakken. Wij zetten de schouders eronder. Daarbij doen we ook een beroep op u. Volg de richtlijnen die worden gegeven zo goed mogelijk op. Help elkaar waar het kan en vraag om hulp als dat nodig is.

Hebt u zorgen of vragen over en bepaald onderwerp? Neem gerust contact met ons op. In dit geval bij voorkeur telefonisch of per e-mail. U kunt ons via het secretariaat bereiken. Bel hiervoor 14 0523. Mailen kan ook. U vindt onze contactgegevens op www.hardenberg.nl

Burgemeester & wethouders van de gemeente Hardenberg