Burgemeester sluit recreatiewoning in Balkbrug op grond van Opiumwet

0
121

Burgemeester Jan Willem Wiggers van Hardenberg heeft besloten op grond van de Opiumwet over te gaan tot sluiting van de recreatiewoning aan De Haar 4 R59 in Balkbrug. De woning is met ingang van maandag 30 maart gesloten voor de duur van drie maanden. De burgemeester heeft tot sluiting van de woning besloten op advies van de politie: in de woning werden softdrugs en harddrugs aangetroffen.

In het kader van een strafrechtelijk onderzoek trof de politie begin maart in de recreatiewoning aan De Haar 4 R59 in Balkbrug meer dan een gebruikershoeveelheid softdrugs en harddrugs aan. Ook trof de politie een vuurwapen en illegaal vuurwerk aan.

{loadmoduleid 136}

Sluiting woning op basis van de Opiumwet

De burgemeester kan op grond van de Opiumwet overgaan tot het sluiten van een woning voor bepaalde tijd. Op basis van een uitgebreide politierapportage heeft burgemeester Jan Willem Wiggers besloten van zijn bevoegdheid gebruik te maken. De veiligheid van inwoners van de gemeente Hardenberg en de strijd tegen drugsmisbruik wegen voor de burgemeester zwaarder dan het belang van de eigenaar om deze woning te kunnen gebruiken. Bovendien is het niet de eerste keer dat er drugs worden aangetroffen in deze woning. In 2017 werd in dezelfde recreatiewoning al een hennepkwekerij aangetroffen.

“Onze inwoners mogen niet geconfronteerd worden met drugsmisbruik en criminele activiteiten”

Burgemeester Jan Willem Wiggers: “Drugshandel en drugsgebruik vormen een groot probleem in onze samenleving. Wanneer in een woning dergelijke hoeveelheden drugs en een vuurwapen worden aangetroffen, vrezen omwonenden voor hun eigen veiligheid. Dat vind ik zeer begrijpelijk. Onze inwoners en nietsvermoedende recreanten mogen niet geconfronteerd worden met drugsmisbruik en alle criminele activiteiten die daarbij horen. Om onze inwoners en recreanten te beschermen sluit ik deze recreatiewoning.”

Woningsluiting vanaf 30 maart 2020 voor de duur van drie maanden

De burgemeester heeft zijn besluit om over te gaan tot sluiting in een brief aan de eigenaar van de recreatiewoning bekend gemaakt. De sluiting van de recreatiewoning is met ingang van 30 maart 2020 ingegaan en geldt voor de duur van drie maanden. Gedurende deze periode is het voor een ieder verboden de woning te betreden. Dit is naar de mening van de burgemeester lang genoeg om de woning uit de drugsketen te halen en rust en veiligheid in de omgeving te creëren.