Maatwerk voor inwoners gemeente Hardenberg in acute geldnood via SUN Twente

0
76

Vanaf 1 juni is de gemeente Hardenberg aangesloten bij SUN (Stichting Urgente Noden) Twente. Professionele hulpverleners kunnen bij SUN Twente een aanvraag indienen voor een eenmalige financiële ondersteuning voor een inwoner die in acute financiële nood verkeert, en waarvoor geen andere mogelijkheden zijn. 

“We hebben natuurlijk al veel mogelijkheden voor financiële ondersteuning van inwoners”, vertelt wethouder Gitta Luiten. “Maar toch is er af en toe noodsituatie die, als er geen hulp komt, het leven van mensen op zijn kop zet. Waardoor de problemen natuurlijk uiteindelijk alleen maar groter worden. Bijvoorbeeld als een uithuisplaatsing dreigt, omdat de huur een tijd niet is betaald of iemand geen geld heeft om een identiteitsbewijs aan te vragen. Daarvoor kunnen de hulpverleners in onze gemeente vanaf nu terecht bij SUN Twente.”

{loadmoduleid 136}

SUN: Stichting Urgente Noden Twente

SUN Twente is onderdeel van een landelijk netwerk van noodhulpbureaus en wordt gefinancierd door gemeenten en particuliere fondsen. Verschillende Twentse gemeenten zijn al aangesloten bij SUN Twente. Professionele hulpverleners kunnen een aanvraag doen voor een eenmalige financiële bijdrage voor een inwoner in urgente financiële nood. Deze bijdrage is een gift voor de inwoner.

Beleidsplan minima ‘Een eerlijke kans voor iedereen’

Aansluiting bij SUN Twente past binnen het vierjarige gemeentelijke beleidsplan voor minima ‘Een eerlijke kans voor iedereen’ dat begin dit jaar is vastgesteld. Maatwerk bieden aan inwoners, en voorkomen van schulden zijn hierin twee van de vijf pijlers waaraan de aansluiting bij SUN Twente bijdraagt. De andere pijlers zijn: Geen kind wordt belemmerd door armoede, Werken loont en Toegankelijk voor iedereen.

Onder het beleidsplan vallen de verschillende mogelijkheden die de gemeente aanbiedt om inwoners op financieel gebied te ondersteunen. Zoals de website ‘Samen voor alle kinderen’, waar ouders of hulpverleners eenvoudig een financiële bijdrage kunnen vragen voor sport, muziekles of schoolspullen voor kinderen. Maar ook het nieuwe contract dat de gemeente recent afsloot met Kredietbank Nederland voor het uitvoeren van schulddienstverlening in de gemeente, waarbij de nadruk ligt op maatwerk voor de inwoner.

{loadmoduleid 136}