Vakantieboekje boordevol tips

0
98

De zomervakanties staan voor de deur. De gemeente Hardenberg mag de komende periode weer veel gasten verwelkomen. Om bezoekers en inwoners te inspireren met leuke tips en activiteiten is er een handzaam boekje gemaakt; Regio Hardenberg, met <1,5m> afstand de leukste.

{loadmoduleid 136}

Jaarlijks maken de promotiestichtingen in samenwerking met de gemeente een 40 pagina’s tellend zomermagazine. Dit jaar is dit een ingekorte versie. Het is een compact boekje met goede tips, makkelijk opvouwbaar en daardoor ideaal voor onderweg. In het boekje staat informatie voor een leuk dagje uit, hotspots en nog verrassend veel meer. Het boekje wordt in de eerste week van de schoolvakantie geleverd bij de centra, horeca, verblijfaccommodaties en diverse plekken waar veel bezoekers zijn.

Huis-aan-huis verspreid

Het compacte boekje wordt ook huis-aan-huis verspreid. “We hopen hiermee ook inwoners te inspireren om hun eigen regio verder te ontdekken”, aldus wethouder Alwin te Rietstap. “Het boekje komt ook voort uit de samenwerking met het Platform Gastvrij Hardenberg, waar we acties hebben bedacht om de nadruk te leggen op wat wél kan en mag en dit op een vriendelijke en gastvrije manier kenbaar te maken. De boodschap ‘Regio Hardenberg, met <1,5m> afstand de leukste’ is dan ook veelvuldig terug te zien.”

{loadmoduleid 136}

Binnenkort: nieuwe kinderfietsroute Joggem

Aan het aanbod van coronaproof-uitjes wordt deze zomer nog ééntje toegevoegd. Afgelopen weken gingen namelijk al een aantal testgezinnen eropuit om de nieuwe kinderfietsroute van Joggem te testen. Joggem is het karaktertje van de gezondheidsbeweging ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ (JOGG) in de gemeente Hardenberg. Joggem is gek op fietsen en wandelen en heeft al veel gezinnen op de been gekregen om te leren over het Vechtpark (wandelroute) en het verhaal van De Slag bij Ane (fietsroute) te ontdekken. Deze zomer komt daar de route Rheeze/Diffelen bij, waar het ontstaan van De Vecht centraal staat. Medio juli is deze route gereed en verkrijgbaar bij de startpunten De Rheezerbelten of De Gloepe.

{loadmoduleid 136}