Nieuwe burgemeester van Hardenberg wordt vrijdag beëdigd

0
71

Maarten Offinga wordt op vrijdag 25 september 2020 beëdigd als burgemeester van Hardenberg. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering door Commissaris van de Koning van Overijssel de heer Heidema. De beëdiging is vanaf 15.00 uur live te volgen via www.hardenberg.nl/nieuweburgemeester.

{loadmoduleid 136}

Maarten Offinga (57) werd in juni door de gemeenteraad van Hardenberg voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hardenberg. Hij was toen nog bezig met zijn derde termijn als wethouder voor het CDA in de gemeente Súdwest-Fryslân. Op 4 september besloot de ministerraad op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hem voor te dragen voor benoeming bij Koninklijk Besluit voor een periode van zes jaar. De benoeming gaat in op 25 september 2020.

Beëdiging tijdens bijzondere raadsvergadering

De nieuwe burgemeester van Hardenberg wordt op vrijdag 25 september beëdigd. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering die om 15.00 uur begint. Na de beëdiging door Commissaris van de Koning van Overijssel de heer Heidema, wordt Maarten Offinga welkom geheten namens de gemeenteraad door de heer Van der Wel. Wethouder Breukelman heet de nieuwe burgemeester welkom namens het college van B&W. Nadat hij de ambtsketen en de voorzittershamer in ontvangst heeft genomen, houdt Maarten Offinga een toespraak.

De beëdiging is live te volgen via een livestream

Vanwege de coronamaatregelen is het voor belangstellenden niet mogelijk de bijzondere raadsvergadering bij te wonen. Daarom is de bijzondere raadsvergadering voor iedereen live te volgen via een livestream op www.hardenberg.nl/nieuweburgemeester. De livestream begint op vrijdag 25 september om 15.00 uur.

{loadmoduleid 136}