Corona actueel woensdag 21 oktober 2020

0
125

We zitten als regio in “ernstig”. We willen graag veel sociale contacten en vinden het moeilijk om dit te beperken. Het is lastig om zoveel mogelijk thuis te blijven. Toch is dit echt noodzakelijk om samen ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen naar beneden gaat. Zodat we tijdens deze pandemie ook nog reguliere zorg kunnen krijgen, zodat we diegene die we liefhebben niet besmetten. Op veel plekken zijn nog teveel mensen bij elkaar. Beperk de sociale contacten tot het minimum! Ga niet naar informele feestjes, spreek elkaar aan en houd echt afstand van elkaar. Laten we dit samen volhouden.

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 1162 besmettingen geconstateerd, dat zijn er 97 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 164 besmettingen, dat zijn er 36 minder dan afgelopen maandag.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “ernstig”.

Besmettingen per dag Gemeente Hardenberg

{loadmoduleid 168}

{loadmoduleid 136}

Besmettingen per dag VR IJsselland

{loadmoduleid 158}

{loadmoduleid 136}