Corona actueel woensdag 28 oktober 2020 – Samen moeten we volhouden

0
86

Het effect van de gedeeltelijke lockdown is nu nog lastig te zeggen. Wel zien we nog steeds te veel besmettingen. Het is noodzakelijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. We moeten ons realiseren dat dit de enige manier is om het virus eronder te krijgen. Het is veelgevraagd, maar we moeten bezoeken uitstellen, even geen dagje uit gaan en echt afstand van elkaar houden. Het is een zware tijd. En ook al zijn we het soms zat, we moeten samen volhouden om zwaardere maatregelen te voorkomen. Voor jezelf en voor elkaar!

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 1340 besmettingen geconstateerd, dat is hetzelfde aantal dan een week eerder. Vandaag zijn er 156* besmettingen, dat zijn er 103 minder dan afgelopen maandag.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

* Door een ICT probleem heeft het RIVM vandaag niet alle testuitslagen ontvangen. Het dagcijfer kan daarom lager uitvallen dan in werkelijkheid.

Besmettingen per dag Gemeente Hardenberg

{loadmoduleid 168}

{loadmoduleid 136}

Besmettingen per dag VR IJsselland

{loadmoduleid 158}

{loadmoduleid 136}