Corona actueel vrijdag 27 november 2020 – De cijfers moeten omlaag

0
102

De dalende lijn die de afgelopen weken te zien was, stagneert. Als we nu geen actie ondernemen, zal het aantal besmettingen in onze regio weer toenemen. Dit baart ons zorgen, zeker nu de feestdagen eraan komen. Kerst staat in het teken van aandacht voor elkaar. Om dit jaar kerst misschien toch te kunnen vieren met onze dierbaren, moeten de cijfers echt verder omlaag. Houd je daarom aan de maatregelen. Winkel zoveel mogelijk online of koop lokaal. Kies de rustige momenten. Kom zoveel mogelijk alleen en houd afstand. Het is een zware tijd, maar het is belangrijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. Houd vol!

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 794 besmettingen geconstateerd, dat is 6 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 127 besmettingen, dat zijn er 14 meer dan afgelopen woensdag.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag Gemeente Hardenberg

{loadmoduleid 168}

{loadmoduleid 136}

Besmettingen per dag VR IJsselland

{loadmoduleid 158}

{loadmoduleid 136}