Corona actueel woensdag 2 december 2020 – Blijf volhouden

0
84

Het aantal besmettingen in onze regio is iets gestegen afgelopen week. We zullen actie moeten ondernemen om deze aantallen weer omlaag te krijgen. Om dit jaar kerst misschien toch te kunnen vieren met onze dierbaren, moeten de cijfers echt verder omlaag. Het is een zware tijd, maar het is heel belangrijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. Winkel zoveel mogelijk online of koop lokaal. Beperk je reisbewegingen en kies de rustige momenten. Winkel zoveel mogelijk alleen en houd afstand. De mondkapjesplicht is vanaf 1 december ingegaan dus zorg dat je je mondkapje altijd draagt in publieke binnenruimtes. Blijf volhouden!

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 851 besmettingen geconstateerd, dat is hetzelfde als een week eerder. Vandaag zijn er 133 besmettingen, dat zijn er 31 meer dan afgelopen maandag.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag Gemeente Hardenberg

{loadmoduleid 168}

{loadmoduleid 136}

Besmettingen per dag VR IJsselland

{loadmoduleid 158}

{loadmoduleid 136}