Wekelijkse Corona Update 16 december: De strengste lockdown tot nu toe

0
136
Wekelijkse Corona Update

Het virus grijpt om zich heen en de besmettingen blijven toenemen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. We zitten niet voor niets in de strengste lockdown tot nu toe.

We kunnen het virus er alleen onder krijgen door ons allemaal aan de maatregelen te houden. Blijf dus zo veel mogelijk thuis, ook tijdens de feestdagen. We weten dat dit een effectieve manier is om het aantal besmettingen omlaag te krijgen. Als we minder mensen ontmoeten, is er minder kans om anderen te besmetten en kan het coronavirus zich lastiger verspreiden.

Het is zwaar, dat weten we, maar houd vol. We kunnen het alleen samen!

Besmettingen per dag Gemeente Hardenberg

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 1857 besmettingen geconstateerd, dat zijn 565 meer dan een week eerder. Gisteren waren er 236 besmettingen, dat zijn er 66 meer dan een week eerder.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

 

Besmettingen per dag VR IJsselland