Gemeente geeft vrije kavels uit in woonwijk Bransveen in Dedemsvaart

0
1055
Gemeente Hardenberg

DEDEMSVAART – De gemeente Hardenberg geeft dit voorjaar kavels uit in woonwijk Bransveen in Dedemsvaart. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu tot en met 3 maart 2021 inschrijven voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-kapwoning. In deze ronde worden acht kavels uitgegeven. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/kavels.

In totaal worden er in Bransveen de komende jaren 95 nieuwe woningen gebouwd aan de oostkant van de wijk. De woningen komen tussen de Mittendorffwerf en de Stegerensallee. De gemeente Hardenberg geeft hier circa 40 kavels uit aan particulieren. Dat gebeurt in drie fases. De kavels in de eerste fase zijn vorig jaar uitgegeven. De gemeente start nu met het uitgeven van kavels in fase 2.  

Acht kavels in de tweede fase

In deze tweede fase geeft de gemeente acht vrije kavels uit in het middendeel van het gebied. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen. Het gaat om 4 kavels voor een vrijstaande woning en 4 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. 

Een kavel voor een vrijstaande woning kost € 190 per vierkante meter exclusief 21 % btw.

Een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 180 per vierkante meter exclusief 21 % btw.

Inschrijven via het formulier vanaf woensdag 3 februari tot en met woensdag 3 maart

Inschrijven voor een kavel is mogelijk via het inschrijfformulier op www.hardenberg.nl/kavels. Hier staat de verkavelingstekening en informatie over de inschrijfprocedure. Het inschrijfformulier is ook op te vragen bij het woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar [email protected].

De inschrijving sluit op woensdag 3 maart 2021. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.
De loting en toewijzing van de kavels is gepland op maandag 15 maart. Inschrijvers ontvangen hiervoor en uitnodiging.

Medebouwer nodig bij twee-onder-een-kapwoning

Belangstellenden die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen schrijven samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het woonteam.  Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken.

Woningbouw kan in de zomer starten

De gemeente is al gestart met het bouwrijp maken van dit deel van Bransveen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels in de zomer bouwrijp. De bouw van woningen kan vanaf dan beginnen.