Wekelijkse Corona Update 24 februari – Voorzichtig krijgen we iets meer lucht

0
621
Wekelijkse Corona Update

IJSSELLAND – De cijfers zijn de afgelopen week weer iets gestegen. Toch komen er versoepelingen in de maatregelen. Er is begrip voor het feit dat er meer behoefte is aan vrijheden en we hebben allemaal weer perspectief nodig. Want corona vraagt veel van ons, fysiek en mentaal. De noodzaak om te versoepelen is groot, maar brengt risico’s met zich mee. Daarom is het heel belangrijk dat we ons allemaal aan de basisregels houden. Houd afstand, vermijd drukke plekken en blijf thuis bij klachten en laat je testen. Blijf volhouden. We kunnen het alleen samen!

Besmettingen per dag gemeente Hardenberg

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 683 besmettingen geconstateerd, dat zijn 193 meer dan een week eerder. Gisteren waren er 119 besmettingen, dat zijn er 41 meer dan een week eerder.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zorgelijk”.

Besmettingen per dag VR IJsselland