Sporten in groepsverband is weer mogelijk. Kom in beweging!

0
236
Sporten in groepsverband is weer mogelijk. Kom in beweging!

DEDEMSVAART – De georganiseerde sport lag enkele weken stil door de lockdown. Maar nu mag er weer in groepsverband worden gesport en daar zijn wij vanuit Vitaal Vechtdal heel blij mee.

Bewegen en sporten is goed voor lichaam en geest. Daarnaast houd je door te sporten je spieren sterk, verbetert de conditie en kan fanatiek bewegen resulteren in minder medicatiegebruik en een verbeterde bloeddruk. Wandelen is een laagdrempelige vorm van bewegen waar je op verschillende niveaus aan kunt deelnemen. Wat je hiervoor moet doen? Trek je schoenen aan en kom in beweging!

Op de website van Vitaal Vechtdal vind je een overzicht met het georganiseerde wandelaanbod in het Vechtdal. In diverse kernen starten wandelgroepen. Van laag tempo wandelen tot hardlopen en alles daar tussenin.

Daarnaast start halverwege april de Vitaal Vechtdal Challenge. De Vitaal Vechtdal Challenge is een 20 wekelijks wandelprogramma speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Onder leiding van een wandelcoach en zorgprofessional wordt er gewandeld in Avereest, Dalfsen, Hardenberg en Ommen.

Word je niet blij van wandelen, maar wel van een andere beweegactiviteit? Ga daar dan lekker mee starten. Het maakt niet uit wat je doet, maar blijf niet stil zitten en kom (weer) in beweging!

Meer informatie over het wandelaanbod en het sport- en beweegaanbod in het Vechtdal is te vinden op www.vitaalvechtdal.nl/wandelgroepen.

Meer informatie over de Vitaal Vechtdal Challenge is te vinden op www.vitaalvechtdal.nl/challenge.