Inkoopactie isolatie voor huiseigenaren

0
214
Inkoopactie isolatie voor huiseigenaren

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg wil inwoners helpen bij het besparen van energie. En ook bij het verduurzamen van hun huis. Daarom start de gemeente een inkoopactie voor woningisolatie. Het Energieloket Hardenberg voert de inkoopactie samen met het Startpunt Duurzaam uit.

Voor de inkoopactie zijn afspraken gemaakt met lokale bedrijven. Afspraken over de prijs en kwaliteit van verschillende maatregelen. Het gaat om isolerend glas. En om isolatie van dak, spouwmuur, vloer en bodem. Vanaf twee isolatiemaatregelen kunnen inwoners gebruik maken van landelijke subsidie (= tegemoetkoming of bijdrage). De inkoopactie loopt tot 1 juni 2022. U schrijft zich in via www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-hardenberg. Of scan de QR-code.

Wethouder Nico Lansink Rotgerink: “Isoleren is een belangrijke stap in het terugdringen van energieverbruik. Daar wil de gemeente graag mee helpen. Met deze inkoopactie kunnen inwoners rekenen op een goede prijs, kwaliteit en maatwerk. Het inkoopvoordeel is helemaal voor de deelnemers.”

Online Informatieavond (webinar)

De gemeente houdt twee informatieavonden voor meer informatie over de inkoopactie. Deze avonden zijn op maandag 14 maart en dinsdag 22 maart, van 19.30 tot 20. Een onafhankelijk adviseur legt de inkoopactie uit. Ook geeft deze advies over de isolatiemaatregelen, subsidies en mogelijkheden voor financiering.

U schrijft zich in via www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-hardenberg. Of scan de QR-code. Het webinar is te volgen via telefoon, tablet of laptop.

Meer informatie

Wilt u meer weten over energiebesparende maatregelen? Of over subsidies- en financieringen, lokale initiatieven en acties? Kijk dan op www.duurzaambouwloket.nl/hardenberg.

Duurzaam Bouwloket is de onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is gratis voor alle inwoners, omdat het door de gemeente wordt betaald.