Nomineer jouw favoriet voor de Overijsselse Cultuurprijzen

0
129
Nomineer jouw favoriet voor de Overijsselse Cultuurprijzen

OVERIJSSEL – Nomineer nu jouw favoriete kandidaat voor de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel. Wie maakte in het afgelopen cultuurseizoen voor jou het verschil? Wat sprong er het afgelopen jaar volgens jou uit? 

Geef jouw favorieten aan ons door

We zijn op zoek naar kandidaten uit de Provincie Overijssel in de breedste zin van cultuur: van muziek, theater, dans, fotografie, video en film, literatuur. architectuur, amateurkunst, beeldende kunst tot aan cultuurhistorie, design, vormgeving en letteren.

Wie moet het prachtige geldbedrag winnen?

De winnaars ontvangen naast een kunstwerk en oorkonde, het prachtige geldbedrag van €10.000 (voor de winnaar van de prijs Cultuurtalent in de vorm van een projectsubsidie). Een mooie manier om de cultuurmakers uit onze provincie te waarderen.

Overijssel laat van je horen!

Wie heeft jou verrast, geprikkeld, ontroerd of geraakt? Meld jouw favoriet aan op www.cultuurprijsoverijssel.nl. Je kunt tot vrijdag 22 april personen, groepen of organisaties uit de hele provincie Overijssel voordragen. Laat ons weten waarom juist jouw favoriet in aanmerking komt voor de Cultuurprijs Overijssel of de Cultuurtalent van het jaar.

Aan de bak

“We hopen op een grote hoeveelheid nominaties zodat we met de beslissing wie de prijzen wint, echt recht doen aan wat er leeft.” Het bestuur van de stichting beoordeelt alle nominaties en vraagt daarnaast externe adviseurs uit het werkveld om mee te denken vanuit hun kennis en expertise om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

We nodigen iedereen uit de provincie Overijssel uit om zijn of haar favoriete cultuurmaker te nomineren. Wie is volgens jou het Cultuurtalent? En wie verdient de Cultuurprijs Overijssel? Tot 22 april kun je die maker die jou heeft verrast, geprikkeld, ontroerd en gegrepen aanmelden via www.cultuurprijsoverijssel.nl.

De Cultuurprijs Overijssel wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Overijssel.