Toneelgroep Oese Volluk speelt het blijspel José Passé an de Voart

0
184
Toneelgroep Oese Volluk speelt het blijspel José Passé an de Voart

DEDEMSVAART – De Noorderparkhaven, aan het pas ontsloten kanaal de Nieuwe Dedemsvaart, is geopend. Men verwacht dat jaarlijks duizenden boten, jachten, sloepen en kleine schepen door Dedemsvaart varen. José is begonnen als havenmeester en hoopt van de Noorderparkhaven een succes te maken. Naast de haven ligt het verzorgingstehuis Huize Haitjema, waar Janna en Anna wonen. Beide dames zijn, net als hun dorpsgenoten blij dat er met de toeristen weer wat reuring in an de Voart is. 

Na het succes van “Opoe in the War” hebben de schrijvers van Toneelgroep Oese Volluk een komedie geschreven wat zich afspeelt in de nabije toekomst. Bij de introductie staat men kort stil bij de geschiedenis van kanaal de Dedemsvaart. 

Het stuk is gebaseerd op het plan van de Historische Vereniging Avereest om het kanaal de Dedemsvaart opnieuw tot een bevaarbaar kanaal te maken van Hasselt tot Coevorden. Het publiek wordt meegenomen naar het havengebouw van de Noorderparkhaven. Deze is aangelegd op het terrein waar Haitjema sinds mensenheugenis haar grondboorbedrijf had. 

Tekenaar Eve Dicker heeft vanaf de Haitjema-brug de nieuwe passantenhaven getekend, waarbij de klok een aantal jaren vooruit is gedraaid. 

Het blijspel José Passé is, wat de schrijvers noemen, op de toekomstige waarheid gebaseerd. 

  • Zaterdag 23 april Theater de Baron in Dedemsvaart, Aanvang 20:00 uur.  

Reserveer op tijd uw kaarten op 06 – 33 31 33 55 of via www.toneelgroepoesevolluk.nl.