Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Willie Moes uit Balkbrug

0
61
Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Marja Hamhuis

BALKBRUG – Mevrouw Willie Moes-Dijsselhof uit Balkbrug kreeg op maandag 6 maart een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Maarten Offinga reikte het lintje uit in MFC ’t Trefpunt in Balkbrug.

Mevrouw Moes was tot voor kort vrijwilliger bij MFC ’t Trefpunt. Zij was in de afgelopen bijna 40 jaar voor meer verenigingen en stichtingen in Balkbrug vrijwillig actief. Dat begon in 1984 bij de PKN gemeente Oud Avereest-Balkbrug. Maar ook bij de Reestlandkoetsiers en de Kring regio Overijssel van de KNHS zat mevrouw in het bestuur.

Heel veel vrijwilligerswerk

Ze was actief bij Vrouwen van Nu als 2e voorzitter. En was penningmeester van de bridgeclub in Balkbrug. Bij de Stichting Huurdersorganisatie Vechtdal en de afdeling Balkbrug/Dedemsvaart van De Zonnebloem was mevrouw Moes jarenlang secretaresse. Ook bij het Overijssels Landschap deed mevrouw Moes vrijwilligerswerk. Meer dan tien jaar was ze de coördinator van bezoekerscentrum De Wheem. Ze deed verschillende taken. En bakte elk jaar zeker 100 Reestkoeken voor De Wheem. Mevrouw Moes was ook als vrijwilliger betrokken bij wandelgroep De Reestlopers.

In het zonnetje gezet

De verenigingen willen mevrouw Moes graag bedanken voor haar trouwe en nauwgezette werk in de afgelopen jaren. Daarom zetten zij haar op maandag 6 maart in het zonnetje in ’t Trefpunt. Burgemeester Offinga vertelde haar daar dat zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.