Inloopbijeenkomst over vernieuwd centrumplan voor Dedemsvaart

0
48
Inloopbijeenkomst over vernieuwd centrumplan voor Dedemsvaart

DEDEMSVAART – Samen met inwoners en ondernemers maken we een vernieuwd plan voor het centrum van Dedemsvaart. De verschillende sessies en bijeenkomsten hebben veel informatie opgeleverd. Die hebben we verwerkt in onze eerste ideeën voor het vernieuwde plan. Tijdens een inloopbijeenkomst op 5 april 2023 tussen 19.00-21.00 uur in de Gashouder vertellen we u welke kansen en mogelijkheden we zien. Maar ook wat de dilemma’s zijn.

Wat hebben we met elkaar gedaan?

Een adviesbureau helpt ons bij het maken van het vernieuwde plan. Het bureau heeft alle kansen en mogelijkheden in het centrum van Dedemsvaart eerst in beeld gebracht. Daarover hebben we gesprekken gevoerd met de gemeenteraad, Plaatselijk Belang Dedemsvaart (PBD), de Dedemsvaartse Middenstand Centrale (DMC).

Eind vorig jaar was er een ideeënbijeenkomst. Hier konden inwoners aangeven hoe zij over verschillende thema’s denken. We hebben alle wensen en ideeën op een rij gezet. En opnieuw besproken met de betrokken partijen. Ook een groep van 20 inwoners die zich tijdens de ideeënbijeenkomst hebben aangemeld hebben weer meegepraat.

We hebben een eerste versie van een vernieuwd centrumplan gemaakt

We hebben alle wensen en ideeën verwerkt in een eerste versie van een vernieuwd centrumplan. In dat plan hebben we de kansen en mogelijkheden voor het centrum van Dedemsvaart uitgewerkt voor vier gebieden:

  • Wonen: Julianastraat-Noord
  • Gemixt: Julianastraat-Midden
  • Dagelijkse boodschappen: Markt-Noord
  • Funshoppen: gebied Markt-Zuid, Wisseling, Markstraat en Julianastraat-Zuid

Wat gaan we doen tijdens de bijeenkomst?

Tijdens de inloopbijeenkomst op 5 april laten we de kansen en mogelijkheden voor deze vier gebieden zien. En welke acties er nodig zijn. Maar ook welke dilemma’s er nog zijn. De inloopbijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. U bent welkom in de Gashouder (Oude Zuidwolderstraat 13, Dedemsvaart).

Aanmelden

We willen graag weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Wilt u zich daarom aanmelden met een mail naar [email protected]? Alvast bedankt!

Hoe gaat het verder?

We werken het vernieuwde centrumplan verder uit. Daarna vraagt het college van B&W de gemeenteraad om een besluit te nemen over het plan. Dat zal na de zomervakantie zijn.

We hopen u te mogen begroeten op 5 april. Zodat we samen een volgende stap kunnen zetten in de richting van het vernieuwde centrumplan.