Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Marja Hamhuis

0
27
Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Marja Hamhuis

DEDEMSVAART – Mevrouw Marja Hamhuis-van der Bent uit Dedemsvaart kreeg op zaterdag 1 april een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Maarten Offinga reikte het lintje uit in christelijke boekhandel De Welle in Dedemsvaart.

Mevrouw Hamhuis richtte boekhandel De Welle op in 1998. Zij was vanaf het begin de stuwende kracht achter de winkel. Deze wordt met verschillende vrijwilligers beheerd.

Veel werk verricht

Ook was zij al vanaf haar tienerjaren betrokken bij het kerkelijk werk in Dedemsvaart. Zij organiseerde bijeenkomsten en kampweekenden voor de jeugdvereniging. Was betrokken bij de Gospelgroep Gospelsound. En gaf catechisatie. Mevrouw Hamhuis zet zich ook in voor Takecarebnb. Zij ving verschillende statushouders op in haar huis.

In het zonnetje

Op 1 april vierde christelijke boekhandel De Welle zijn 25-jarig jubileum. Tijdens een feestelijk samenzijn in de boekwinkel werd mevrouw Hamhuis in het zonnetje gezet. Burgemeester Offinga vertelde haar daar dat zij voor haar inzet voor kerk en samenleving wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.