HARDENBERG – Tien basisscholen uit de gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand doen van 5 juni tot en met 29 juni mee met de E-waste Race. Het project begint officieel met een aftrap door wethouder Werner ten Kate op CNS Balkbrug. De tien scholen gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een bijdrage aan de circulaire economie!

(Advertentie)
Scholen strijden tegen elektronisch afval!

Woont u in de buurt van een van de scholen die meedoet? Dan kunt u tussen 5 juni en 29 juni makkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website www.ewasterace.nl. Denk bij elektronisch afval aan kapotte of oude apparaten met een stekker of plek voor een batterij. Zoals een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, kapotte mobiele telefoon. Maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s zijn geen e-waste. Dit kunt u dus niet inleveren. U krijgt een berichtje als uw e-waste wordt opgehaald. Het kan zijn dat niet al het e-waste wordt opgehaald.

Zelf e-waste wegbrengen

U kunt ook zelf uw elektronisch afval naar een school brengen. Hieronder leest u welke scholen meedoen. U kunt uw e-waste inleveren onder schooltijd (8.30-15.00 uur). .

  • De Akker, Goudenregenstraat 75, Gramsbergen
    • Andere inlevertijden: maandag tot en met vrijdag van 8.15-9.00 uur, en op maandag, dinsdag en donderdag van 13.00-15.00 uur.
  • De Kwinkslag, Vergouwlaan 5, Slagharen
  • CNS Balkbrug, De Omloop 2, Balkbrug
  • Dr. Albertus Risaeusschool, Zonnehof 34, Hardenberg
  • IKC Rheezerveen, Bouwmansweg 3, Rheezerveen

U kunt helpen!

Levert u klein elektronisch afval apart in? Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. En er minder grondstoffen uit de aarde worden gehaald. De E-waste Race maakt het u makkelijker, doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus bied uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Om u te bedanken voor uw hulp krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten.

Over de campagne

De E-waste Race is georganiseerd door de gemeente Hardenberg, de gemeente Twenterand, Stichting OPEN en WeeeNL. Onder de naam Wecycle voert Stichting OPEN acties om de inzameling en recycling van e-waste aan te moedigen. E-waste kan gratis worden ingeleverd bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land. Tijdens de E-waste Race zie je de naam Wecycle soms op materialen.

Share.