zaterdag, september 26, 2020
Wegens succes nogmaals op TV "Opoe in the War"
Kunst & Cultuur

Tijdens het Bevrijdingsweekend bracht VechtdalLeeft TV het blijspel "Opoe in the War" op TV. Naar aanleiding van de vele reacties die hierop binnen kwamen is er besloten dit blijspel nog een keer op TV te brengen en wel op Bevrijdingsdag 5 mei.

Lees meer: Wegens succes nogmaals op TV "Opoe in the War"

‘De laatste sprong’. De zuidflank van Operatie Amherst op de grens van Overijssel en Drenthe’
Kunst & Cultuur

Een boek over 60 Franse para’s bij Den Hulst, Staphorst, Balkbrug en Dedemsvaart op 7/8 april 1945

De grootformaat uitgave, geheel in kleur en met harde kaft, verschijnt in het kader van 75 jaar vrijheid. Schrijver G.J. Westhoff neemt de lezer in meer dan 90 bladzijden mee naar de locaties waar de mannen verbleven. Het boek (ISBN 9789082623345) is vanaf 30 april 2020 in Staphorst voor €19,95 verkrijgbaar in de boekwinkels De Haan en The Readshop en daarnaast via de site westhoffboeken bij de schrijver zelf.

Lees meer: ‘De laatste sprong’. De zuidflank van Operatie Amherst op de grens van Overijssel en Drenthe’

Toneelgroep Oese Volluk speelt in een uitverkochte Baron
Kunst & Cultuur

Vrijdag en zaterdag speelde Oese Volluk uit Nieuwleusen voor een volle Baron in Dedemsvaart. De voorstelling van zaterdag was al weken uitverkocht. Vrijdagavond gingen de vrijwilligers van Historische Vereniging Avereest terug naar de oorlogsjaren 40-45.

Het publiek was te gast in het werkplaatsje van Johanna en Evert Eijkenaar. Johanna vond dat je de Duitsers en NSB’ers niet te veel tegen moest werken. Met een houtzagerij moest er brood op de plank komen. Haar man Evert wilde geen hout leveren aan de Duitsers. De NSB’ers  dreigden het bedrijf te vorderen. Johanna vond dat ze eieren voor hun geld moesten kiezen omdat ze onderduikers in hun kelder hadden verstopt.

Lees meer: Toneelgroep Oese Volluk speelt in een uitverkochte Baron

Opoe "in the War" op TV
Kunst & Cultuur

In februari en maart wist Toneelvereniging Oese Volluk in Nieuwleusen, Dedemsvaart, Ommen en Dalfsen duizenden belangstellenden te boeien met het toneelstuk "Opoe in the War". Alle zalen waren ruim van te voren uitverkocht. Het blijspel over de bevrijding in het Vechtdal zou nog éénmaal op de planken gebracht worden in de Trefkoele+ maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Lees meer: Opoe "in the War" op TV

Toneelgroep Oese Volluk komt naar de Baron
Kunst & Cultuur

Zaterdag 8 februari speelt Toneelgroep Oese Volluk voor een uitverkochte Baron het blijspel Opoe in the War, wat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

Op vrijdag 7 februari wordt het stuk opgevoerd voor de vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest. De vereniging geeft hen deze uitvoering cadeau voor al het werk wat ze voor de vereniging doen.

Lees meer: Toneelgroep Oese Volluk komt naar de Baron