maandag, juni 01, 2020
RSR Revalidatieservice is nieuwe aanbieder voor Wmo-hulpmiddelen gemeente Hardenberg
Dedemsvaart e.o.

Vanaf 1 juni 2020 is RSR Revalidatieservice de nieuwe aanbieder van hulpmiddelen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) in de gemeente Hardenberg voor de komende vier jaar. Het gaat zowel om de levering, als het onderhoud en de reparatie van hulpmiddelen. RSR Revalidatieservice volgt aanbieder Medipoint op, waarmee het contract op 1 juni 2020 afloopt.

Coronavirusupdate 27 mei: cijfers en grafieken
Dedemsvaart e.o.

GGD IJsselland monitort de trend van het aantal op corona positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden personen. Het testbeleid van het RIVM is medio april vooral gericht op het testen van kwetsbare mensen en van zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken in, voor de continuïteit van de zorg cruciale, zorgfuncties.

Let op: Het werkelijke aantal besmettingen met en het werkelijk aantal overledenen aan het coronavirus liggen hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Geld dat Hardenberg in 2019 overhoudt hard nodig voor financiële gevolgen coronacrisis
Dedemsvaart e.o.

De gemeente Hardenberg heeft in 2019 bijna 6,8 miljoen euro overgehouden. Dat blijkt uit de jaarrekening die het college van B&W aan de gemeenteraad aanbiedt. Burgemeester en wethouders willen dat bedrag vooral gebruiken om mogelijke financiële tekorten die als gevolg van de coronacrisis ontstaan op te kunnen vangen.

Gemeente maakt grotere terrassen mogelijk in coronacrisis
Dedemsvaart e.o.

De gemeente biedt horecaondernemers de mogelijkheid een groter terras in te richten zolang de coronamaatregelen gelden. Gisteravond maakte het kabinet bekend dat de terrassen op 1 juni om 12.00 uur open mogen. Belangrijke voorwaarden zijn dat de horecaondernemers zich houden aan de landelijke en regionale richtlijnen en toestemming hebben van de gemeente.

Gemeente Hardenberg plaatst laadpalen voor elektrische auto’s
Dedemsvaart e.o.

De gemeente Hardenberg wil elektrisch rijden stimuleren en is daarom begonnen met het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s. De bedoeling is dat elke kern in de gemeente Hardenberg de beschikking krijgt over een openbare laadpaal. Daarnaast kunnen inwoners uit de gemeente Hardenberg een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal in hun omgeving.