Positieve aandacht voor onze ondernemers

0
207

Op 20 november is het de jaarlijkse Dag van de Ondernemer. Op die dag staat ‘ondernemerschap’ in Nederland centraal. Ook in de gemeente Hardenberg besteden we hier aandacht aan. Daarom krijgen alle ondernemers in Hardenberg een klein cadeautje, als blijk van waardering en als hart onder de riem in deze coronatijd.

{loadmoduleid 136}

Dit jaar geen ‘walking dinner’, geen ondernemersverkiezing en geen bedrijfsbezoeken. “Corona heeft ook in onze regio een flinke impact op ondernemers en er wordt veel gevraagd van het ondernemerschap. Het kiezen van 1 winnende Ondernemer en Starter doet naar onze inschatting geen recht aan het ondernemerschap van iedereen en wij vinden het niet passend bij deze tijd”, aldus Stendert de Vries van Ondernemershuis voor het Vechtdal. “We hebben daarom besloten om een andere invulling te geven aan de ‘Dag van de Ondernemer’ met positieve aandacht voor alle ondernemers.”

Aardigheidje

“Alle ondernemers in de gemeente Hardenberg krijgen een klein cadeautje in de brievenbus”, vertelt Peter Zwartscholten van Startershuis DOEN! “Dit versturen we namens de organisatie van de ondernemersverkiezingen en de gemeente Hardenberg. Hiermee willen we ondernemend ‘regio Hardenberg’ een hart onder de riem te steken en tegelijkertijd aandacht vragen voor het platform Ondernemen in Hardenberg.

Vandaag ook digitaal taart eten met de provincie

Burgemeester Maarten Offinga, wethouder Alwin te Rietstap en Gedeputeerde Eddy van Hijum brengen vandaag een digitaal bezoek aan Drabo Hardenberg BV. Een geavanceerd bedrijf dat beschikt over een hoge mate van vakmanschap gespecialiseerd in producten voor de hydrauliek-industrie, pompen- en baggerindustrie olie- en gasindustrie, automotive en algemene machinebouw. In de middag wordt er digitaal taart gegeten bij Masévon Group.  Masévon Group speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. Masévon heeft op 23 oktober een nieuw pand geopend. Hiermee is het bedrijf uitgebreid van 3.000 vierkante meter naar ruim 7000 vierkante meter. Ook komen er honderd potentiële arbeidsplaatsen bij.

{loadmoduleid 136}

www.ondernemeninhardenberg.nl

Het platform www.ondernemeninhardenberg.nl, met een bijbehorende app, is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en biedt alles wat ze willen weten in één overzicht. Ondernemers vinden hier het laatste nieuws, zakelijke evenementen, interessante informatie en vooral elkaar. De website werd ontwikkeld door het Ondernemershuis voor het Vechtdal en Startershuis DOEN!, in samenwerking met de gemeente Hardenberg.

Dag van de Ondernemer

MKB-Nederland heeft de derde vrijdag van november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. Op die dag staat het ondernemerschap in Nederland centraal. Er worden normaal gesproken veel activiteiten georganiseerd die erop gericht zijn ondernemers in de schijnwerper te zetten. Gezien het belang van ondernemerschap in onze regio besteedt ook ondernemend regio Hardenberg aandacht aan Dag van de Ondernemer.

{loadmoduleid 136}