Rondom Rouwcafé

Rouw is de achterkant van Liefde

0
77
De Stuw Sociaal Wek

DEDEMSVAART – Het verliezen van een dierbare is ingrijpend. Emotioneel én praktisch gezien komt er veel op je af. Naar aanleiding van de behoefte van inwoners om anderen te ontmoeten die hetzelfde meemaken, organiseren De Kern en De Stuw een Rouwcafé. Hiermee geven we vervolg aan eerder georganiseerde Rouwcafés, waarbij ook het handboek Rouwverwerking in samenwerking werd ontwikkeld. “Rouw is de achterkant van liefde” is één van uitspraken die destijds werd gedaan.

Het eerstvolgende Rouwcafé is op dinsdag 21 februari van 19.30 – 21.00 uur in het Kronkelhonk Slagharen (Kronkelweg 2). Het thema tijdens deze bijeenkomst is “rituelen”.

Om iedereen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, zal het Rondom Rouwcafé eens per maand plaatsvinden in een andere kern van de gemeente Hardenberg. De volgende bijeenkomsten zijn op:

  • 4 april, Locatie: Stuwdijk 4 Hardenberg
  • 16 mei, Locatie: Baron Dedemsvaart
  • 20 juni, Locatie: MFA De Krim

Tijdens het Rouwcafé kun je lotgenoten ontmoeten om ervaringen met rouwverwerking uit te wisselen. Ook is er een spreker in het kader van het thema. Deelname aan het Rouwcafé is gratis.

Indien er na het bezoek aan het Rouwcafé behoefte is om na te praten in een groep of individueel, is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Alice Cramer, geestelijk verzorger.

Handboek rouwverwerking

Het handboek rouwverwerking is op de site van De Stuw te downloaden. Tijdens het Rouwcafé zijn er ook gedrukte exemplaren aanwezig om mee te geven. Naast de rouwverwerking, moeten er ook allerlei zaken geregeld worden. Juist op het moment dat je hoofd daar helemaal niet naar staat. Om nabestaanden hierbij te ondersteunen, hebben De Kern en De Stuw een Handboek rouwverwerking ontwikkeld.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met De Stuw, Athy Cremer 06-31140335, De Kern, Lidia Hertogs of Ellen van de Berg 0523-236090