50e deelnemer voor ANWB AutoMaatje

0
165

Op 27 mei 2019 werd de eerste rit gemaakt voor ANWB AutoMaatje Hardenberg en ging het project van start. Door de zomervakantie bleef het even rustig, maar in september begonnen de aanmeldingen binnen te lopen en werden er steeds meer ritjes aangevraagd. De afgelopen 2 maanden werden er al 75 ritjes gereden door de vrijwilligers. We hopen dat we nog veel meer deelnemers mogen bereiken, omdat vervoer geen beperking mag zijn. Naast het vervoer staat vooral ook het contact centraal, het maatje zijn. Zo kan een chauffeur ook even mee de supermarkt in gaan om een boodschapje te doen of wacht de chauffeur bij een kort doktersbezoek in de wachtkamer om de deelnemer daarna weer thuis te brengen.

ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje Hardenberg is een samenwerking tussen de gemeente Hardenberg, De Stuw, de ANWB en al meer dan 25 enthousiaste vrijwilligers uit de hele gemeente Hardenberg. Met ANWB AutoMaatje brengen vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten van A naar B, dit doen ze in hun eigen auto tegen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit. Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. ANWB AutoMaatje kan ook gewoon ingeschakeld worden voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.

{loadmoduleid 136}

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuis blijven? Met ANWB Automaatje komt u weer onder de mensen.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje hoeft u alleen maar contact op te nemen met De Stuw via 0523-267478. U kunt tot 2 dagen van te voren een rit aanvragen, dan wordt er een chauffeur gezocht die met u mee kan. Als u voor het eerst gebruik maakt van deze sociale vervoerdienst komen we rustig bij u thuis uitleggen hoe het werkt. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de ANWB. U betaalt de onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger als u gereden wordt. De chauffeurs zijn er klaar voor, dus meldt u gerust aan voor ritjes.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Hardenberg die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met De Stuw via 0523-267478 of [email protected].