Meer dan tachtig schapen in beslag genomen in Slagharen

0
94

De Nederlandse voedsel en waren autoriteit NVWA heeft woensdagmiddag aan de Labora in Slagharen meer dan 80 schapen in beslagen genomen. De schapen zijn van schapenboer Henk van der Sar die blind is. De NVWA beweert volgens Henk van de Sar dat er niets mis is met de verzorging.

Als je te weinig verstand van schapen hebt dan kom je te snel tot de conclusie bij dit ras dat ze te mager zijn en daarbij komt dat er dieren van acht en negen jaar tussen lopen. De dieren zien er niet ziek of ondervoedt uit

{loadmoduleid 136}

Henk vindt dat zijn handicap een belangrijke rol speelt om de schapen nu bij hem weg te halen. De NVWA vindt dat hij deze dieren niet kan verzorgen met zijn handicap. Hij vindt het meer diefstal dan in beslag nemen, constateert de schapenhouder. Hij begrijpt niet dat zijn dieren nu worden afgevoerd. Henk van de Sar probeert nu via de rechter zijn schapen terug te krijgen.