Inschrijven voor een kavel in woonwijk Bransveen in Dedemsvaart

0
110

Belangstellenden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een kavel in het nieuwste deel van woonwijk Bransveen in Dedemsvaart. Er zijn 9 kavels beschikbaar voor een vrijstaande woning en 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning.

In totaal worden er in Bransveen de komende jaren 95 nieuwe woningen gebouwd aan de oostkant van de wijk. De woningen komen tussen de Mittendorffwerf en de Stegerensallee. In totaal 41 kavels in dit nieuwe deel van Bransveen worden door de gemeente Hardenberg aan particulieren uitgegeven. Dat gebeurt in drie fases. Dat betekent dat niet alle kavels in één keer beschikbaar komen.

{loadmoduleid 136}

De gemeente geeft 19 kavels uit

Als eerste geeft de gemeente dit voorjaar 19 kavels uit aan de zuidkant van het gebied:

  • 9 kavels voor een vrijstaande woning (€ 190 per vierkante meter exclusief 21 % btw)
  • 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning (€ 180 per vierkante meter exclusief 21 % btw)

Inschrijven via het formulier tot en met woensdag 13 mei

Inschrijven voor een kavel in Bransveen is vanaf nu mogelijk. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/kavels (kies ‘beschikbare kavels’ en vervolgens voor ‘Dedemsvaart: Bransveen’). Het is vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om in het gemeentehuis een inschrijfformulier op te halen. De inschrijving sluit op woensdag 13 mei 2020. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.

Bouwer en medebouwer bij twee-onder-een-kapwoning

Belangstellenden die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen moeten samen met een medebouwer als koppel inschrijven. Bouwers die nog op zoek zijn naar een medebouwer kunnen contact opnemen met het Woonteam. Meer informatie over de voorwaarden staat in de verkoopprocedure die op de website staat.

Loting en toewijzing van de kavels op woensdagavond 3 juni 2020

De loting en toewijzing van de kavels is vooralsnog gepland op woensdagavond 3 juni 2020. Na loting is het mogelijk een optie te nemen op een kavel. Een optie kost € 400 en is vier maanden geldig. Na aankoop van de kavel krijgt de koper dit optiegeld terug.

Woningbouw kan in september starten

De gemeente start in mei met het bouwrijp maken van dit deel van Bransveen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels in september 2020 bouwrijp. De bouw van woningen kan vanaf dan beginnen.

Het Woonteam is beschikbaar voor vragen

Het Woonteam van de gemeente Hardenberg is bereikbaar voor vragen via [email protected] of telefonisch op maandag, dinsdag en donderdag van 08.oo tot 17.00 uur via 0523-289557 of 0523 289550. Op vrijdag is het Woonteam bereikbaar tussen 08.45 en 12.00 uur op 0523 289550.