Corona actueel maandag 12 oktober 2020

0
125

De maatregelen werken alleen als we deze met elkaar opvolgen. Doe dit niet alleen voor jezelf maar juist ook voor andere mensen, want we zien de besmettingen in alle groepen te hard oplopen. Ook een vriendin, buurman of collega kan jou per ongeluk besmetten als je met teveel mensen te dicht op elkaar zit. Kijk dus naar elkaar om en let op elkaar. We kunnen alleen samen dit virus de kop indrukken.

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 772 besmettingen geconstateerd, dat zijn er 176 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 149 besmettingen, dat zijn er 57 meer dan afgelopen vrijdag.

De regionale signaalwaarden die voor de veiligheidsregio IJsselland gelden zijn 256 besmettingen per week en 36,5 besmettingen per dag. Wanneer het aantal dagelijkse besmettingen meerdere dagen boven deze signaalwaarden komt zal de veiligheidsregio als zorgelijk (oranje) worden aangemerkt. Inmiddels wordt Veiligheidsregio IJsselland als “zorgelijk” aangemerkt.

{loadmoduleid 158}

{loadmoduleid 136}