DEDEMSVAART – In de Gashouder Dedemsvaart staat vrijdag 24 november de gelauwerde Britse blueszanger, songwriter en gitarist Innes Sibun op het podium. Samen met twee andere topmuzikanten brengt hij een ode aan de te vroeg overleden Ierse muzikant Rory Gallagher, een van de meest invloedrijke figuren van de blues rock scene.

(Advertentie)
Uitverkocht Rory Gallagher project (UK) in de Gashouder 

Sibun speelt al gitaar vanaf zijn 12de en speelde in tal van bands, zoals in de Robert Plant’s band. Hij wordt gezien als een groot gitarist van eind 20e en begin 21e eeuw. Door zijn techniek en karakteristieke composities heeft hij veel respect afgedwongen bij zowel zijn collega’s gitaristen als zijn publiek. Samen met bassist Kevin Jeffries en drummer Kevin O’Rourke betreedt Sibun het Gashouder podium. Ook Kevin Jeffries heeft een indrukwekkende carrière, o.a. als onderdeel van de Roger Taylor band (Queen) en met zijn eigen band Babysnakes. Kevin O’Rourke speelde op menig blues en jazzfestival.

Vol weergaloos gitaarwerk worden in de Gashouder nummers gespeeld van de eerste drie albums van Gallagher:Rory Gallagher’, ‘Deuce’ en ‘Live! In Europe’.

Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur. Informatie www.gashouder-dedemsvaart.nl.

Share.