IJSSELLAND – We kijken terug op een voor de brandweer beheersbare jaarwisseling. De brandweer in IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 47 keer uitgerukt voor incidenten.

(Advertentie)
Jaarwisseling ’23-’24: beheersbaar en sfeervol

In regio IJsselland kijken de hulpverleners van de brandweer terug op een goede sfeer. In Raalte, Diepenveen en Zwolle werd de brandweer ingezet op enkele grotere woningbranden. Daarnaast waren er enkele kleine branden in onder andere containers. Op sommige plekken in de regio werd de jaarwisseling al eerder gevierd op zaterdag. Ook die dag zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest. Er werden deze dagen geen meldingen gemaakt van agressie of geweld tegen brandweermensen.

Algemeen

Het totaal aantal uitrukken rond de jaarwisseling is met 47 lager dan vorig jaar toen er 71 meldingen waren. Bij de woningbrand in Diepenveen waren de hulpverleners zeer tevreden over de hulp van buurtbewoners. Zij hielpen mee met het uitrollen van slangen en andere hand- en spandiensten. In onze regio was carbidschieten ook dit jaar weer populair. IJsselland is aangesloten op de BOCK-campagne (Bewust Oplettende Carbid Knaller) waarbij inwoners via (social) media geïnformeerd worden over het zo veilig mogelijk schieten met carbid. Ook rondom de carbidfeesten zijn er geen bijzonderheden te melden.

Data IFV

Ieder jaar wil heel Nederland op 1 januari weten hoeveel incidenten er hebben plaatsgevonden tijdens de jaarwisseling. Het NIPV heeft een dashboard ontwikkeld dat inzicht geeft in de nieuwjaarincidenten en gebaseerd is op data met uniforme rekenregels. De gegevens over het aantal en soort meldingen tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur (32 uur) in alle veiligheidsregio’s worden later vandaag gepubliceerd op https://kerncijfers.nipv.nl/mosaic//kerncijfers-veiligheidsregio-s. Het gaat hierbij om voorlopige cijfers.

Share.