DEDEMSVAART – Het is goed mogelijk om sportpark De Boekweit in Dedemsvaart te verplaatsen naar de Hoopmansveenweg in Dedemsvaart. Dat blijkt uit onderzoek van voetbalvereniging DVC en Korfbalvereniging Avereest. Het college van B&W stelt daarom aan de gemeenteraad voor om dit plan samen met deze sportverenigingen uit te werken. Mocht dit plan niet haalbaar en betaalbaar zijn, dan komt renovatie van De Boekweit weer in beeld.

(Advertentie)
College wil plan voor verplaatsing sportpark Dedemsvaart verder uitwerken

Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart is de thuisbasis van voetbalvereniging DVC en Korfbalvereniging Avereest. Maar het sportpark is sterk verouderd. Daarom zijn de sportverenigingen en de gemeente al meerdere jaren in gesprek over renovatie of verplaatsing. Ook is onderzocht op welke plek een nieuw sportpark mogelijk is.

In het voorjaar 2022 gaf de gemeenteraad van Hardenberg aan de sportverenigingen opdracht om te onderzoeken of het mogelijk is om aan de Hoopmansveenweg een nieuw multifunctioneel sportpark te bouwen. Volgens de raad mag een nieuw sportpark niet duurder zijn dan renovatie. Ook renovatie van De Boekweit blijft voor de gemeenteraad een optie.

Aan de Hoopmansveenweg is plek voor een nieuw sportpark

De sportverenigingen hebben het onderzoek uitgevoerd en de resultaten aangeboden aan de gemeente. Uit het onderzoek blijkt dat het goed mogelijk is om het sportpark te verplaatsen naar de zuidwesthoek van de Hoopmansveenweg en Van Rooijenshoofdwijk. Hier is voldoende ruimte om een modern, aantrekkelijk en duurzaam sportpark te bouwen.

Een sportpark waar de verenigingen vooruit kunnen

Het college van B&W stelt de gemeenteraad nu voor om het plan voor verplaatsing van sportpark De Boekweit naar de zuidwesthoek van de Hoopmansveenweg verder uit te werken. Verplaatsing van het sportpark is volgens het college wel duurder dan renovatie van De Boekweit.

Het college heeft toch de voorkeur voor deze duurdere variant, omdat de voetbalverenigingen en de korfbalvereniging op een nieuwe plek weer 30 tot 40 jaar vooruit kunnen. En er is ruimte om het sportpark uit te breiden, zodat ook andere verenigingen een plek kunnen krijgen. Het nieuwe sportpark kan zo doorgroeien naar een multifunctioneel sportpark. Dat past volgens het college goed bij de groei van Dedemsvaart.

Het plan samen met de sportverenigingen uitwerken

Als de gemeenteraad het eens is met het voorstel van het college, gaan de gemeente en de sportverenigingen het plan samen uitwerken. Daarbij kijken ze ook naar de samenwerkingsvorm en de verdeling van de kosten. Als verplaatsing van het sportpark naar de Hoopmansveenweg toch te duur is of het plan niet haalbaar is, dan wil het college terugvallen op het plan voor renovatie van De Boekweit.

De gemeenteraad beslist

De gemeenteraad bespreekt het voorstel in de oriënterende ronde van 12 maart en neemt op 26 maart een besluit.

Share.